Modette

På väg till Spanien- Om rädslor, baciller och snyggdagar

Hej hörni. Jag sitter på planet på väg till Spanien och jag började tänka på en grej som är lite sjuk.. Jag brukade vara så rädd och försiktig. 

Jag brukade vara rädd för vildhundar när jag var utomlands. Kommer ihåg hur rädd jag var i Portugal för att jag hade hört skräckhistorier om vildhundar som attackerade människor. 

Jag brukade undvika att gå i solen om jag inte hade solglasögon för att det är så dåligt för ögonen och det är inte bra att behöva kisa.

Jag brukade inte ligga i solen för länge för att det är farligt och man blir ändå bara rynkig.

Jag brukade vara rädd för baciller på gymmet och försökte nudda så lite saker som möjligt. Och sen hade jag alltid flip-flop i duschen för att inte riskera att få fotvårtor.

Jag brukade inte platta håret eller föna och hålla på med det för mycket, för att inte slita på det. Och aldrig borsta det när det var blött.

Och det sjukaste: Jag brukade undvika att sminka mig och fixa mig för mycket i "onödan" för att inte "förbruka snyggheten". Har ni hört något så sjukt? Det var något jag fick för mig när jag var tonåring. Som om kroppen bara hade ett visst förutbestämt antal "snygg-dagar" i sig, och att man förbrukade en sån varje gång man fixade sig mycket. Det kanske i och för sig är lite sant att det sliter på håret och sånt. Men när jag trodde att jag kanske skulle dö som 25-åring (eller möjligtvis 26-åring beroende på hur länge jag skulle överleva cancern) kunde jag inte tänka mig något dummare än att jag inte använt fler av mina "snygg-dagar".

Märkligt det där. Som om jag nu inte kan förstå hur min hjärna fungerade innan.

I fredags på gymmet rörde jag det jag kände för att röra, utan att bry mig om bacillerna. För vem bryr sig. Sen duschade jag barfota. För skit samma. Och sen när jag gick tillbaka till kontoret gick jag mitt i solen och kisade utan solglasögon. För det var mycket härligare än att gå i skuggan. Skit samma om man blir rynkig eller får lite ont i ögonen. Det är så mycket viktigare att leva varje dag precis som man vill och känner för. Det är allt som spelar roll i slutändan. Man vill ju bara känna allt och uppleva allt.

Nu sitter vi på planet till Spanien och snart är vi framme i Alicante. Jag ska ligga i solen. Kisa. Skita i solglasögon om jag känner för det. Föna håret och fixa mig utav bara helvete. Jag kan inte lova att jag inte kommer tänka på vildhundar ALLS (trots allt mycket farligt..). Det kommer bli väldigt mysigt!

(null) 

(null)

(null)

Ha en fin söndag! Kram //TSkriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Matilde Abejón