Modette

Om att gå till kontoret i blommiga kitten heels i januarisnön- bara för att live a little
(null)
 
(null)
 
Just det där med att "live a little" är ett uttryck som fastnat hos mig. Tror egentligen det var något som Hannah Widell sa till sig själv när hon typ skickade en lättklädd bild till nån kille som nog egentligen inte var så himla intresserad av henne, men som hon ändå ville försöka få på kroken. Utan att uppmuntra till just det- så får man verkligen inte glömma bort att live a little. Vad det än må vara i vardagen.   
 
Som idag när jag vaknade vid 05 med en sån rastlös känsla i kroppen och ett sug efter finare kläder, lite värme, att bara kunna gå ut utan tjocka kläder, att få vara piffig och känna mig som mig själv. Sug efter att gå Nybrogatan ner och känna mig fin.
 
Jag kom att tänka på något Michaela Forni skrev för många år sedan. Det var något om att gå ut i klackar och tunn kappa i vinterstormen om man kände för det- bara för att få känna sig som sig själv en stund och må lite bra i det där piffiga. Och fy vad jag kände så idag. Efter att gått i Ballyskor och vinterjacka fram och tillbaka till kontoret  i veckor nu var klackar och tunn kappa det enda jag ville ha. 
 
Kom och tänka på dom här blommiga skorna som jag älskar, men velat klippa av på längden (dom är egentligen lårhöga). Kände hur rastlösheten spred sig i kroppen och jag smög upp ur sängen för att rota fram skorna ur en kartong längst ner i garderoben. Sminkade mig lite för mycket för en vanlig dag på kontoret, provade kläder, målade eyeliner, tog på mig skorna, smycken och french connection-kappan och gick.
 
Så nu sitter jag här med min kaffekopp och mina blommiga kittenheels klackar  (som egentligen är superobekväma men så fina till smokingkostymbyxorna) och känner mig som mig själv igen. Fick lite skavsår av promenaden till kontoret och känner nu att fan; det var rätt kallt ändå. Det finns nog något symboliskt i skoskaven, för det är nog aldrig utan lite uppoffring man får känna sig levande. Men det var värt skoskav och att frysa lite, för imorse, medan alla andra bara gick till jobbet, då levde jag. I lived a little.
Erika

WOW TILDE SÅ BRA SKRIVET!!!

Svar: Tack fina du! Onsdagspeppen <3 kram kram
Tilde A

Anonym

Inspiration på hög nivå

Svar: Hahah vad bra!! Kram!
Tilde A

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Matilde Abejón